Cliëntenpanel
Cliënt (geweest) bij Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming?
Word lid van onze cliëntenpanel!
Naast een cliëntenraad heeft Samen Veilig Midden-Nederland ook een cliëntenpanel. Dit is een groep cliënten en ex-cliënten van Veilig Thuis Utrecht en SAVE Jeugdbescherming. Onze organisatie is altijd op zoek naar nieuwe leden voor het cliëntenpanel om de kwaliteit van wat wij doen te verbeteren.
Waarom lid worden?
Het cliëntenpanel geeft je de mogelijkheid om jouw mening te delen over allerlei zaken die voor jou als cliënt belangrijk zijn of voor anderen die te maken hebben of krijgen met de organisatie. Jouw inbreng en mening helpt Samen Veilig Midden-Nederland om te blijven verbeteren en te luisteren naar de feedback van haar (oud-)cliënten.
Waar denkt het cliëntenpanel over mee?
De mogelijke onderwerpen zijn breed en vragen kunnen komen uit de hele organisatie. Bijvoorbeeld ons bestuur kan een vraag stellen, maar ook een beleidsmedewerker die werkt aan de verbetering van onze klachtenprocedure. En denk bijvoorbeeld aan de cliëntenraad, die graag wil horen wat zijn achterban belangrijk vindt en met het cliëntenpanel een extra binding met cliënten vindt.
Kunnen leden ook zelf onderwerpen voorstellen?
Naast onderwerpen en vragen die door de organisatie worden aangedragen, kan jij als lid ook zelf onderwerpen aandragen die jij belangrijk vindt om met het cliëntenpanel te bespreken. Het cliëntenpanel vormt dus ook een belangrijk kanaal voor ons om te leren over de vragen en problemen die onder cliënten leven.
Ben je als lid verplicht om mee te werken aan onderzoeken?
Als je lid wordt, krijg je een aantal keer per jaar een uitnodiging per e-mail om online je mening te delen of mee te denken over verschillende onderwerpen die te maken hebben met onze organisatie en wat wij doen. Deelname aan het cliëntenpanel is geheel vrijwillig. Je kunt zelf beslissen of je de vragenlijst invult.
Wanneer je bijvoorbeeld geen tijd hebt om mee te doen, dan vul je de vragenlijst niet in. Je blijft dan gewoon lid en wordt bij het volgende onderzoek opnieuw uitgenodigd om deel te nemen. Als je een vragenlijst niet invult, ontvang je na een aantal dagen wel een herinnering per e-mail. Je kunt dan weer zelf beslissen om mee te doen of om de uitnodiging voorbij te laten gaan. De tijd om de vragenlijst in te vullen verschild per keer, ongeveer 5 tot 10 minuten per keer.
In het kort
- Meedenken en mening delen
- Verschillende momenten per jaar
- Vrijwillige deelname
- 5 tot 10 minuten per onderzoek
- Een lerende organisatie
Meld je aan!
Als jij cliënt bent (geweest) bij Veilig Thuis Utrecht en/of SAVE Jeugdbescherming, dan kun je lid worden van ons cliëntenpanel. Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden.